Kako je pojasnio Samir Džaferbegović, direktor „SUZLON WIND ENERGY“ koji je sa Muhamedom Ejubovićem i Jigitom Hayatom, uposlenicima ove Kompanije  posjetio JU Zavod Pazarić, sa velikim zadovoljstvom je na održanom sastanku  saslušao direktora Zavoda Redžepa Salića, te dobio osnovne informacije koje se odnose na potrebe i način funkcionisanja Ustanove.

-Drago mi je što sam upoznao novog direktora Zavoda, te dobio sve neophodne informacije koje se odnose na način života i rada ljudi koji žive u Zavodu. „SUZLON WIND ENERGY“, kao socijalno svjesna kompanija,  kao i ja lično ćemo u skladu sa mogućnostima  biti na raspolaganju ovoj Ustanovi. S obzirom da nam je direktor Salić prezentirao veliki problem  koji je uzrokovan starim sistemom  grijanja, preporučili smo odgovarajuće rješenje, a koje se odnosi na ugradnju solarnih panela. Ugradnjom ovih panela u Zavodu obezbijedilo bi se  napajanje strujom, topla voda i adekvatno grijanje uz minimalne troškove- pojasnio je Džaferbegović, dodavši da je u prijateljsku posjetu ovoj Komapniji čije sjedište je u Danskoj pozvao i direktora Salića.

Direktor Salić je uz zahvalnost gostima iz Danske na spremnosti da budu podrška Zavodu, naglasio vrijednost ove saradnje kojom se omogućava i stvaranje osnovnih preduvjeta da Zavod krene u nove razvojne projekte.