Sa ciljem da pomognu radu Ustanove i najmlađe korisnike obraduju povodom dolazećeg Bajrama, JU Zavod Pazarić posjetio je ispred Kulturnog centra „Kralj Fahd“ direktor, Muhamed Alu Šejh, te koordinator za odnose s javnošću Fikret Mehović.
Prema riječima, direktora Muhameda Alu Šejha, zadovoljstvo je posjetiti ustanovu koja pruža pomoć posebnoj kategoriji, koju smatramo i slabijom u društvu, a koja je svima nama draga.
-Brinuti o djeci sa poteškoćama u razvoju je humana misija, te nam je drago što smo i mi mogli pomoći. Nadamo se da ćemo i u budućnosti biti u mogućnosti pomagati ovim ljudima- naglasio je Alu Šejh.
Direktor JU Zavoda Pazarić, Jasmin Ćerimagić je gostima pojasnio na koji način je organizovan rad i život u Ustanovi, zahvalivši se na obezbijeđenoj, za Zavod, vrijednoj donaciji.
Gosti iz ovog Kulturnog centra su dječake i djevojčice obradovali slatkim bajramskim paketićima, te obezbijedili vrijednu donaciju u pelenama za odrasle. Zahvaljujući njihovom zalaganju, u akciju se uključila i kompanija „Ovako“, koja je obezbijedila paštete u vrijednosti od 50 kg.
Zahvaljujemo se humanim i vrijednim prijateljima iz Kulturnog centra „Kralj Fahd“, koji su prepoznali značaj i vrijednost pomaganja ljudima sa intelektualnim poteškoćama koji žive u Ustanovi.