Svi veliki I mali kreativci u JU Zavodu Pazarić radosti maštovitog svijeta umjetnosti svakodnevno dijele u Art radionici.
Kroz različite kreativne tehnike slikanja, crtanja, kombinirane tehnike, vodene, suhe, kolaža, članovi ove Radionice otkrivaju razigrani i šareni svijet umjetnosti. Slušajući sebe i vlastite emocije, a uz podršku i likovnih terapeuta kroz ove radove učesnici Radionice iskazuju vlastite emocije, želje i interesovanja.
U ugodnoj, sigurnoj i podržavajućoj atmosferi korisnici upoznavaju i eksperimentišu i sa novim tehnikama, te se uvijek i rađaju nove ideje za novi šareni crtež.
Sa velikim zadovoljstvom naši kreativci izrađuju i praznične čestitke i pozivnice. Mnogi prijatelji Ustanove sa oduševljenjem vole čestitati praznik rukotvorinama vrijednih kreativaca. Čestitke se izrađuju povodom rođendana, Dana žena, Nove godine, te vjerskih praznika. Unikatne su i pozivnice za vjenčanje koje se izrađuju prema željama mladenaca.
Cilj Art radionice je omogućiti svim učesnicima da uživaju u svakom trenutku vlastitog stvaranja i promjene, opušteno bez očekivanja i potrebe za vanjskom potvrdom i jačanje unutarnjeg vrednovanja samog sebe i samopouzdanja.