Da se i jubileji mogu obilježiti na posebno vrijedan i human način pokazali su nam učenici Prve osnovne škole iz Zavidovića.

Naime uz podršku menadžmenta, povodom Dana škole, vrijedni učenici  su organizirali  humanitarnu akciju za korisnike JU Zavoda Pazarić.Higijenske i prehrambene proizvode uručili su nam direktore  Škole, Admir Višća i nastavnik Nermin Haličević.

Kako je naglasio Višća put do Zavoda iz Zavidovića nije bio dug jer nakon toliko uloženog truda i podrške učenika, dovesti poklone za ljude koji žive u Zavodu je bilo zadovoljstvo.

-Veliko zadovoljstvo je imati učenike koji sa toliko empatije se uključe u ovu vrstu projekata kojim pružamo podršku ljudima sa poteškoćama u razvoju. Naši osnovci sa velikom pažnjom i razumijevanjem brinu i o svojim drugarima sa određenim invaliditetom i u školi, i sa zadovoljstvom pruže ruku prijateljstva i podrške i djeci koja toplinu doma imaju u ustanovi. Sigurni smo da i obilježavanje Dana škole na ovaj način jačamo svijest naših  učenika o važnosti uključivanja i ljudi sa invaliditetom u zajednicu i razumijevanja da i njihovi vršnjaci sa invaliditetom moraju imati šansu da ravnopravno učestvuju u svim aktivnostima koje i djetinjstvo čine lijepim-naglasio je Višća dodavši da je ovo druga posjeta sa poklonima JU Zavodu Pazarić.

Zahvaljujemo se vrijednim i humanim osnovcima iz Zavidovića na čelu sa direktorom Admirom Višćom  na vrijednim poklonima, sa željom da i u budućnosti budu pokretači vrijednih aktivnosti kojim će donositi radost djeci i mladima sa  invaliditetom.