Proslava novogodišnjih praznika u Ustanovi Pazarić počela je zahvaljujući i ugodnoj posjeti federalnog ministra za unutrašnje poslove Rame Isaka koji je naše korisnike obradovao prigodnim paketićima.

Kako je naglasio ministar Isak, obaveza svih nas je podijeliti radost praznika sa svima onima koji su ranjiva kategorija u našem društvu.

-Novogodišnji paketići obilježe svako djetinjstvo na poseban način, i naša je obaveza da djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju obezbijedimo ispunjene ove praznične dane radošću. Ti srdačni, široki osmjesi kojim su nas nagradila djeca u Ustanovi jedan su od najljepših doživljaja po kojima ćemo pamtiti ulazak u Novu godinu- kazao je ministar Isak.

Direktor Ustanove Pazarić Samir Suljagić zahvalio se ministru Isaku na poklonima za najmlađe korisnike i prigodnoj posjeti koja je potvrda posvećenosti da zajedno, u skladu sa mogućnostima činimo život boljim ljudima sa poteškoćama u razvoju. U znak zahvalnosti direktor Suljagić je ministru Isaku uručio sliku, ruči rad korisnika Ustanove.

Mali i veliki talenti dramske i plesne sekcije Ustanove Pazarić na šarenoj novogodišnjoj sceni za goste iz Ministarstva upriličili su prigodan zabavni program uz pjesmu, glumu i ples.