U JU Terapijska zajednica Kantona Sarajevo danas je vladao pozitivni natjecateljski duh zahvaljujući organizaciji Socijalnih igara ustanova socijalne zaštite Kantona Sarajevo. Na poziv Terapijske zajednice odazvala se i ekipa uposlenika Ustanove Pazarić, te uz ugodno druženje i igranje nogometnih utakmica dan je prolazio u posebnom ozračju.

Pored brojnih predstavnika ustanova socijalne zaštite sa područja Kantona Sarajevo, u znak podrške i ovoj vrsti susreta na kojima se pruža mogućnost da se razmjene iskustva i jačaju veze između srodnih ustanova i njihovih uposlenika , Igrama je prisustvovala i ministrica za rad, socijalnu politiku, izbjegla i raseljena lica Kantona Sarajevo Enda Pavić- Pečenković. Kako je naglasila ministrica Pavić-Pečenković, i ovo sportsko druženje uposlenika iz socijalnih ustanova pokazalo je da samo saradnjom mogu se ostvarivati značajni rezultati na svim poljima koji donose i kvalitetnije uslove rada i života uposlenicima i korisnicima usluga u ustanovama.

Direktor JU Terapijska zajednica Kantona Sarajevo, Adis Hadžić uz uručenje Zahvalnica, zahvalio se svim učesnicima Socijalnih igara uz poziv da i u budućnosti na ovaj način grade se čvršće veze sa drugim ustanovama kako bi se osiguravala kontinuirana saradnja koja donosi dobrobit svima, te otvara nove mogućnosti za realizaciju zajedničkih projekata.

Direktor Ustanove Pazarić, Samir Suljagić zahvalio se JU Terapijskoj zajednici KS na pozivu, pojašnjavajući da svaki vid saradnje ustanova iz oblasti socijalne zaštite kantonalnog i federalnog nivoa, uvijek donosi korisne i značajne rezultate.Najbolje nogometaške vještine pokazali su našu Uposlenici osvojivši u finalnoj utakmici prvo mjesto, pobjedivši ekipu KJU Gerontološkog centra Sarajevo sa 5:0.Nogomet su igrali i uposlenici Doma Nahorevo koji su osvojili četvrto mjesto, dok su treći bili uposlenci JU Terapijske zajednice KS.