Na Regionalnom plivačkom mitingu održanom u Skoplu u okviru Regionalne saradnje UNFPA Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Bosne i Hercegovine, reprezentacija Specijalne olimpijade BiH ostvarila je izvanredne rezultate.

U plivačkom timu bh. reprezentacije nalazio se naš A. DŽ. koji je osvojio zlatnu medalju. Pored ove, bh. plivački tim je osvojio još tri zlata, četiri srebrene medalje i dvije bronzane.

Direktorica Specijalne olimpijade Kada Delić naglasila je veliko zadovoljstvo što i na ovom takmičenju je pokazano da tim Specijalne olimpijade BiH istinski živi svoj slogan “O inkluziji se ne govori, inkluzija se živi”.

-Na ovom takmičenju naši plivači su veličanstveno branili svoje domove i dokazali još jednom da je sportski duh najbolji način za prevazilaženje prepreka i da su osobe sa poteškoćama sjajni sportski ambasadori svoje zemlje- pojasnila je Delić.Takmičenje je upriličeno pod pokroviteljstvom Ambasade Italije u BiH, Fonda za izgradnju mira UN-a, te Populacijskog fonda Ujedninjenih nacija u BiH.