Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera i naši učenici bili su dio su dio dvanaeste Galerije volonterizma- završne manifestacije projekta “Volontiranje je cool!”, a koje koje je organiziralo Udruženje “CROA” uz finansijsku podršku Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Više od 300 učenika- volontera iz 50 osnovnih škola iz 5 bh. kantona, te preko 50 koordinatora projekta, zajedno sa organizatorima, predstavnicima projektnih partnera i mnogobrojnim zvanicama, bili su dio ovog kreativnog druženja. Vrijedni kreativci su kroz zabavu i druženje razmijenili iskustva, ideje, te predstavili jedni drugima realizirane aktivnosti u svojim lokalnim zajednicama.

Prijatelji projekta bili su: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Federalni zavod za zapošljavanje, Fondacija za izdavaštvo Sarajevo, Fondacija za bibliotečku djelatnost Sarajevo, SHL, Služba za zapošljavanje BPK Goražde, te resorna ministarstva obrazovanja koja su svojim saglasnostima omogućila realizaciju projekta.

Zahvaljujemo se organizatorima koji su omogućili da i učenici iz Ustanove Pazarić budu dio ovog vrijednog Projekta