U organizaciji Udruženja za sport, rekreaciju i edukaciju “FUN”  na igmanskom Malom polju korisnici JU Zavoda Pazarić uživali su u skijanju.

Naime, zahvaljujući vrijednim instrukcijama članova ovog Udruženja koji su sa strpljenjem  učili skijati naše korisnike, Malo polje je dobilo i nove ljubitelje ovog sporta.

Prvi put skijali su uz, na početku malo zabrinut, a nakon vješte pomoći instruktora, širok i zadovoljan osmijeh naši: Elvedin, Nenad, Sajma, Fahrudin, Edin, Sandra, Dačo, Meša, Selim, Margarita, Emira…Najglasniji aplauz dobio je naš Salko koji je dokazao kako je najbolji skijaš u grupi.

Prema riječima Elzane Hadžijalagić, direktorice ovog Udruženja, koja je nekoliko sati sa velikim zadovoljstvom učila skijati drugare  iz Zavoda, neizmjerna je sreća vidjeti zadovoljstvo na  licima i mladih sa poteškoćama u razvoju nakon što im pokažate da mogu naučiti   skijati.

-“Fun” već dugo vremena realizira aktivnosti kojima pruža podršku  socijalno ugroženim kategorijama u našem društvu, među kojima su i mladi sa poteškoćama. Kako je sport jedan od najboljih načina da omogućimo i mladim sa invaliditetom da se osjećaju vrijednim i korisnim članovima društva, što i zaslužuju, odlučili smo da za prijatelje iz Zavoda organiziramo druženje uz skijanje, sankanje i druge igre na snijegu. Njihova želja i spremnost da nauče, sreća koju vidite na njihovim licima na stazi kada  uspiješno savladaju i prve “korake na skijama” predstavlja veliko zadovoljstvo svima nama koji smo danas ispred “FUN-a” na Igmanu -naglasila je Elzana.“Druženje na skijama” upotpunili su i  pokloni Gradske uprave  grada Sarajeva, koja je pružila podršku “FUN-u” obezbijedivši medalje i poklone za sve učesnike.Medalje je ispred Gradske uprave prijateljima iz JU Zavoda Pazarić uručio gradonačelnik Abdulah Skaka, dok je diplome uručila direktorica, Udruženja “FUN”  Hadžialijagić.  “Novi skijaši” su se obradovali prigodnom ručku, te kolačima koje su obezbijedili vrijedni “FUN-ovci”.

Zahvaljujemo se Elzani i drugim članovima ovog Udruženja, te podršci gradonačelinika Skake, koji su u jedan “bijeli martovski dan” unijeli šarenilo brojnih  osmijeha, sretnih i skijaških, korisnika JU Zavoda Pazarić.