Dječiji osmijesi JU Zavoda Pazarić još davne 2012. godine „zarobili“ su srca vrijednih članova „UG „Naša djeca-Our Kids u BiH“, te svojom širinom i toplinom i dalje čuvaju ovo dugogodišnje prijateljstvo.
Ovaj put ispred Udruženja posjetile su nas Amra Škaljo i Aida Kajan i zajedno sa volonterkama ovog Udruženja, Dikom i Elvedinom koje godinama provode projekat personalne asistencije za djecu u našoj Ustanovi, razgovarale su sa direktorom Zavoda, Redžepom Salićem o nastavku saradnje, te novim mogućnostima koje ova saradnja može pružiti.
-Udruženje ima svoje volontere i članove u Velikoj Britaniji, Švedskoj i BiH. Svi zajedno ulažemo veliki trud kako bismo pomogli djeci i mladim sa poteškoćama u razvoju. Naročito smo posvećeni podršci našim projektima u Mostaru gdje je i sjedište Udruženja u BIH, te Zavodu Pazarić. Svaki napredak, osmijeh na licu dječaka i djevojčica je i naš osmijeh, i veliko zadovoljstvo je biti dio tima koji čini lakšim i sretnijim njihovo djetinjstvo. Naše volonterke su nama koji smo povremeno u Zavodu, naše i oči i uši, kojima uz saradnju sa uposlenicima Ustanove, budno pratimo koje su potrebe i kako pomoći ovim mališanima- naglasila je predsjednica Udruženja Škaljo.
Direkor Salić se zahvalio gošćama na dugogodišnjoj podršci Ustanovi, izrazivši spremnost i želju da i u budućnosti članovi ovog Udruženja budu dio vrijednog tima Zavoda. On je pojasnio da je velika vrijednost svih uposlenika, kao i volontera koji svaki dan neposredno rade i brinu o djeci sa poteškoćama.
– Hvala Vam što ste podrška našim mališanima. Drago nam je što ćete i ove godine omogućiti i boravak jedne grupe djece na moru, te na taj način omogućiti ugodan odmor i socijalnu inkluziju naših korisnika. Sve nas su ovi mališani „kupili“ iskrenim i velikim osmijesima i obaveza svih nas je da zajedno donosimo i čuvamo njihovu radost. Svaki oblik saradnje koji doprinosi stvaranjem kvalitetnijih pružanja usluga u Ustanovi kroz projekte i edukacije uposlenika, realizaciju novih zajedičkih sadržaja kojim se omogućava dalje usvajanje evropskih standarda je dobro došla. Stoga, otvoreni smo za dalju saradnju i sigurni smo da i u budućnosti će tim „Naše djece“ biti značajna podrška Zavodu- pojasnio je Salić
Kako bi se uspješno nastavila saradnja, ovom prilikom je potpisan i Sporazum o nastavku saradnje.