Bosanskohercegovačka novinska kuća „Oslobođenje“ je povodom izdavanja 1000-tog broja magazina „Dani“ učinila posebnim i dan korisnicima JU Zavoda Pazarić na lokaciji Ramići.
Naime, kako su nam pojasnili prijatelji iz ove novinske kuće, proslava ovog značajnog Jubileja za „Dane“ razlog je da se učini ako ne 1000 puta, barem nekoliko puta sretnijim dan i ljudima sa intelektualnim poteškoćama u razvoju koji žive u JU Zavodu Pazarić.
U prijatnoj posjeti na lokaciji Ramići, boravio je i direktor „Oslobođenja“ Sadat Begić. Kako je naglasio, „Oslobođenje“ je sa zadovoljstvom ove godine proslavu 1000-tog broja magazina „Dani“ podijelilo na ovaj način, donacijom za ljude sa invaliditetom, jer sve kompanije koje su u mogućnosti trebaju pomaganjem ovoj kategoriji ljudi pokazati društvenu odgovornost.
-„Oslobođenje“ gaji tradiciju društveno odgovornog rada, i pozivamo sve kompanije koje baštine tradiciju pomaganja drugim i koje su u mogućnosti da svojim doprinosom čine život lakšim i boljim ljudima sa intelektualnim poteškoćama u razvoju da budu dio ovakvih projekata.- naglasio je Begić.
Sredstva koje kolektiv ove novinske kuće nijue utošio na zabavu, iskorištena su za kupovinu novih tepiha, veš mašine, frižidera nekoliko fenova za kosu, DVD playera, te mikrovalne pećnice.
Svi ovi uređaji i te kako su dobro došli u tri kuće JU Zavoda Pazarić na lokaciji Ramići.