U prijateljskom takmičenju Specijalne olimpijade „PARALLEL“, upriličenom u Tuzli takmičili su se i sportisti Zavoda. Kao i uvijek, izvanrednim plasmanom dokazali su da pripadaju jednim od najboljih sportskih ekipa koje se takmiče u okviru Specijalne olimpijade BiH.
Organizator takmičenja je bilo Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta “MEDICUS“ u Tuzli, uz podršku Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Tuzli, Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli i BCC „Preporod“ North America i Specijalne olimpijade BiH.
U skoku u dalj najbolja je bila naša Emina Muzaferović. U trci na 100 metara. Naime, zlato je osvojio Dario Lamešić, Senad Delimustafić je bio drugi, dok je na cilj treći stigao u utrci na 200 metara Selim Šutrović. U bacanju kugle ubjedljivo je najbolji bio naš Dario Vrbić,, dok je drugo mjesto pripalo Mersudinu Brguljaševiću.
I nogometaši su bili izvanredni, zauzeši prvo mjesto, dok su košarkaši osvojili bronzu.
Zapažene rezultate postigli su i u stonom tenisu gdje su Emina Muzaferović i Adis Tinjak osvojili srebro. Dževad Hidić je zauzeo treću poziciju.
Amer Hrustić je kao i uvijek pokazao znalački umijeće u brzom plivanju, osvojivši drugo mjesto, dok je Emira Ismaili bila treća u bacanju loptice.

The gallery was not found!