Kada nam se Miroslav Mandić javio ispred PD „Skakavac“ sa idejom da članovi Grnčarske radionice JU Zavoda Pazarić  izrade medalje za 120 učesnika sportskog događaja „Ormanj trail 2022“,   naši mali kreativci su ovaj „posao“  sa velikim izazovom i  ushićenjem prihvatili.

Naime, kako su organizatori ovog sportskog događaja PD“ Skakavac“ u partnerstvu sa PD „Fasto“  željeli promovisati i nalazište prahistorijske radionice gline kod Šišana, za trku su željeli izraditi   finišerske medalje od gline sa motivom sa artefakta pronađenog na Šišanu. Stoga, naši kreativci su se pobrinuli da  medalje sa jedne strane krasi list loze, koji je motiv sa navedenog artefakta, a sa druge strane broj  MMXXII,  što predstavlja tekuću godinu.

U znak zahvalnosti na uloženom trudu „malih i velikih  grnčara“ JU Zavoda Pazarić, radionicu je posjetio Miroslav preuzevši i spremne medalje za takmičenje koje će se održati 29. 10. 2022. na Ormanju.

Prema njegovim riječima veoma bitna je briga prema ljudima sa invaliditetom i kroz  prepoznavanje svakog njihovog talenta i truda.

-Drago mi je što smo uspijeli ostvariti  saradnju sa prijateljima iz JU Zavoda Pazarić, i siguran sam da će svi učesnici našeg „Ormanj traila 2022“ sa zadovoljstvom i ponosom sutra nositi ove medalje. Svi cijenimo vrijednost i trud ljudi koji uprkos i preprekama koje nameće invalidnost uspijevaju i žele da pokažu koliko su velike njihove kreativne mogućnosti-kazao je Miroslav, naglasivši da u saradnji sa Zavodom će u znak zahvalnosti na medaljama, organizatori „Ormanj trail 2022“ obezbijediti donaciju u materijalu za rad radionica u JU Zavodu Pazarić.

Uz zahvalnost na značajnoj podršci svim volonterima, članovima i učesnicima  ovog sportskog događaja želimo da  „brzim korakom“ i u budućnosti prati ih  dobrora i društveno odgovoran odnos prema ljudima koji trebaju pomoć drugih.