Šareno, predpraznično, razigrano sportsko druženje u kojem su učestvovali i nogometaši JU Zavoda Pazarić donijelo je radost našoj sportskoj ekipi. naime u ilidžanskoj Drugoj osnovnoj školi upriličen je malonogometni turnir pod nazivom „„Pružimo šansu djeci sa poteškoćama u razvoju“ zahavljujući kojem sportisti sa poteškoćama u razvoju su mogli uživati u sportskom druženju sa mladima bez invaliditeta.


Ovaj sportski događaj organizovali su HO „Budimo humani“ i AMK „Arko“ a razlog velike radosti bili su i novogodišnji paketići koje su obezbijedile ove organizacije za sve učesnike.

Kako su naglasili Mirela Fazlić i Armin Kurtović, veliko je zadovoljstvo biti dio događaja koji ukazuje na važnost i vrijednost brige o mladima sa poteškoćama u razvoju.

-Biti podrška mladim sa invaliditetom je najbolji način da pokažemo da zaista jesmo humani, i da oni zaslužju iste mogućnosti u različitim društvenim aktivnostima, kao i njihovi vršnjaci bez invaliditeta. Drago nam je što smo dio ove sportske priče koju ćemo sigurno i u budućnosti realizirati, jer sport je jedan od najboljih načina da u zdravom duhu gradimo nova prijeteljstva i donosimo osmijeh onima koji trebaju našu pomoć- pojasnila je predsjednica HO „Budimo humani“ Mirela Fazlić, koja je u znak zahvalnosti na učešću svim učesnicima Turnira uručila novogodišnje paketiće, zahvalivši se i sponzorima „Robotu“, „Best marketima“ i Halilu Muratoviću na značajnoj podršci u nabavci slatkih poklona za učesnike.

Armin Kurtović je pojasnio da briga o mladim sa poteškoćama je zadatak svih građana, i da svako u skladu sa mogućnostima može i treba biti razlogom ljepšeg života ovih ljudi, te da će AMK „Arko“ i u budućnosti raditi na inkuzivnim aktivnostima za mlade sa poteškoćama.
Direktor JU Zavoda Pazarić, Samir Suljagić je u znak podrške bodrio našu sportsku ekipu sa trenerima, i radost osvojenog prvog mjesta podijelio sa korisnicima, zahvalivši se i organizatorima na pozivu i ugodnom prijemu.

Pored osnovaca iz Druge i Četvrte osnovne škole na turniru su učestvovali mladi iz KJU Hum, JU Zavoda Drin, JU Zavoda Bakovići, Doma Nahorevo i Udruženja „Budi mi drug“.