Da radosti novogodišnjih praznika dožive na pravi način korisnici JU Zavoda Pazarić, pobrinule su se i Samira Paravlić, Izeta Paravlić i Mirsela Paravlić. Naime zahvaljujući ovim damama na adresu naše Ustanove su stigli paketići za 340  korisnika. Iako ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije  gosti i Djeda Mraz nisu mogli posjetiti Ustanovu, zahvaljujući dostavljenim paketićima, zavodski Djeda Mraz je imao pune ruke posla.

Samira, Izeta i Mirsela su sestre koje su sa velikom željom da donesu osmijehe korisnicima JU Zavoda Pazarić organizirale donaciju paketića  iz daleke Švicarske.

-Vrijeme praznika svima nama donosi posebnu emociju, koju želimo da imaju i čuvaju djeca kao i drugi ljudi koji ovise od pomoći drugih. Drago nam je što će i naši slatki pokloni donijeti i »slatke« osmijehe dragim licima u JU Zavodu Pazarić-pojasnila je Izeta Paravlić.

Zahvaljujemo se humanim Paravlićkama koje su pokazale još jednom da fizička udaljenost je mala prepreka koju savladaju velika i humana djela.