Iza značajne donacije u lijekovima za korisnike JU Zavoda Pazarić „krije“ se „topla priča“ o brizi i međusobnoj podršci. Naime, sve je počelo kada su uposlenici Komapnije „ Better AG“ u znak zahvalnosti na veoma korektnoj saradnji i brizi o uposlenicima, direktoru Dominiku F. Gesilleru odlučili kupiti simbolično dar.Kada su sa namjerom da od direktora Dominika, dobiju informaciju šta bi ga to najviše obradovalo a što bi ga simbolično podsjećalo na činjenicu koliko uposlenici cijene njegov odgovoran odnos i zalaganje, dobili su uz riječi zahvalnosti odgovor da novac za poklon usmjere u humanitarne svrhe.

Na taj način još jednom cijenjeni Direktor je potvrdio da je naljepši i navrijedniji poklon briga o drugim, osobito o onim koji nisu u mogućnosti samostalno osigurati osnovne uslove života.Vrijedni tim „Better AG-a“ je, shodno ovoj želji novac utrošio na kupovinu lijekova za ljude koji žive u JU Zavodu Pazarić.

Ovu značajnu donaciju nam je uručilla uposlenica ove Kompanije Esmeralda Mujičić.

-Drago mi je da sam bila u mogućnosti na ovaj način u ime cijenjenog Direktora i kolega posjetiti Vašu Ustanovu, i pomoći na način kako je najpotrebnije u ovom trenutku. tako je dobro i lijepo vidjeti sam ove široke i novogodišnje osmijehe ljudi koji žive u Zavodu, i utiske ću podijeliti sa mojim kolegama iz Kompanije-kazala je Esmeralda.

Zahvaljujemo se timu „Better AG-a“ na čelu sa direktorom Dominikom F. Gesillerom na vrijednoj podršci našim korisnicima uz želje da uz poslovni uspijeh ostanu i vrijedni humanisti.