S ciljem pružanja podrške u obezbijeđivanju što adekvatnije preventivne zaštite od COVID 19, Fondacija „Alija Izetbegović“ donirala je JU Zavodu Pazarić 50 zaštitnih vizira za lice.

Muhamed Mulahmetović, v.d. generalni sekretar Fondacije uručio je v.d. direktorici Mevlidi Bandić vizire naglasivši da u ovim vanrednim okolnostima veoma bitno je osigurati i  uslove koji će pomoći u zaštiti zdravlja onih ranjivih kategorija u našem društvu, kao što su i osobe sa poteškoćama u razvoju.

-Fondacija „Alija Izetbegović“ je u skladu sa mogućnostima osigurala pomoć u zaštitnoj opremi za ustanove socijalne zaštite, te drago nam je što smo omogućili i uposlenicima Zavoda Pazarić da u adekvatnijim uslovima brinu o korisnicima u vrijeme ove virusne opasnosti-pojasnio je Mulahmetović.

Na uručenoj donaciji u ime korisnika i uposlenika zahvalila se v. d. direktorica Bandić naglasivši i važnost pomaganja prijatelja i donatora Ustanovi u zaštitnoj opremi u novonastalim  okolnostima uzrokovanih pojavom COVID 19.