Virtualni svijet video igrica je omiljeno „mjesto“ mladih i u JU Zavodu Pazarić, te su stoga sa velikom radošću dočekali goste iz NPO „Kompjuteri Nade“ koji su ih iznenadili poklonom u računarskoj opremi.

Naime, nakon Molbe JU Zavoda Pazarić upućenoj Bit Alijansi, vrijedni tim ovog Udruženja je informisao i saradnike iz „Kompjutera Nade“ o potrebama naše Ustanove, te zahvaljujući zajedničkim naporima  i saradnji ovih organizacija, naši korisnici su dobili laptop i desktop računar.

Ispred NPO „Kompjuteri Nade“ donaciju našim korisnicima uručili su  Goran Stanković i Ibrahim Klinac.-S obzirom da mnogi mladi nisu u mogućnosti kupiti informatičku opremu, cilj i „Kompjutera Nade“ je donijeti radost i pružiti mogućnost  tim mladim ljudima da kao i drugi njihovi vršnjaci imaju adekvatnu opremu  koja je neophodna danas u različitim segmentima rada, obrazovanja i provođenja i slobodnog vremena. Posebno nam je zadovoljstvo što smo posjetili Zavod i kroz razgovor uvjerili se koliko i mladi sa poteškoćama vole koristiti društvene mreže i provoditi slobodno vrijeme uz video igre. Stoga, naš poklon je u pravim rukama –naglasio je Goran, dodavši da ova Neprofitna organizacija vrši reparaciju informatičkih uređaja kao i popravku drugih elektronskih uređaja, te ih zatim donira onim kojima su zaista potrebni.

Zahvaljujemo se vrijednom timu Bit Alijanse na spremnosti da budu podrška u realizaciji aktivnosti koje donose radost u JU Zavod Pazarić, kao i vrijednim Goranu i Ibrahimu na ugodnoj posjeti  i značajnoj donaciji. „Kompjuteri Nade“ jesu i  „kompjuteri osmijeha i radosti“ u JU Zavodu Pazarić.