Sa ciljem da hladne dane u JU Zavodu Pazarić učine toplijim i lakšim pobrinuli su se i prijatelji iz CIMIC Element-a AUT /EUFOR -a, koji su na čelu sa zapovjednikom Alexander Wolfgang Wallingerom uručili donaciju u zimskoj obući za korisnike Ustanove.

Prema riječima zapovjednika Wallingera, CIMIC Element AUT /EUFOR-a već je i ranije pomagao Ustanovi, i veliko je zadovoljstvo svih koji uzmu učešće u ovim aktivnostima kada se obezbijede sredstva kojim se omogući bolji i lakši život ljudima sa poteškoćama u razvoju.

-Ovaj put smo kupili 350 pari zimske obuće za sve ljude koji žive u Zavodu. Zahvaljujući pomoći donatora iz Austrije uspijeli smo realizirati ovu donaciju. Drago nam je kada vidimo sa koliko radosti su primili naše poklone oi dragi ljudi koji trebaju pomoć- naglasio je Wallinger.

Dio donacije su prijatelji iz EUFOR-a podijelili korisnicima, a najmlađim su izmamili osmijehe i slatkišima. U znak zahvalnosti članovi dramsko-plesne sekcije su pripremili prigodan zabavni program.

Zahvaljujmemo se ovim dokazanim prijateljima JU Zavoda Pazarić na još jednom pruženoj podršci koja je od velikog značaja za naše korisnike.