Obećanje koje su dali prošle godine, da će ponovo biti naši gosti, članovi Bosanskohercegovačkog omladinskog saveza iz Švedske su ispunili veselim druženjem sa našim korisnicima i vrijednom donacijom u hrani, higijenskim proizvodima, igračkama i slatkišima.
Kako je pojasnila Ilma Caprnja, prijatelje koje su stekli prilikom posjete prošle godine nikako nisu mogli zaboraviti, te da nakon vrijednog rada Saveza u Švedskoj uspijeli su uz posjetu 25 mladića i djevojaka, obezbijediti i donaciju u skladu sa potrebama Zavoda.

-Drago nam je što smo ponovo sa ovim dobrim i dragim ljudima i djecom koja žive u Zavodu. U okviru Projekta „Zajedno smo jači“ na aukciji smo prodali sliku-reljef na foliji koju ste nam poklonili. Od prodaje slike, dio novca smo usmjerili za kupovinu materijala za rad radionica, te se nadamo da će i dalje mali kreativci vrijedno stvarati ove lijepe rukotvorine- naglasila je Ilma.

Amer je obradovao posebnim poklonom našeg dječaka Izeta, dok su nove igračke unijele radost i šarenilo u Drugi paviljon Zavoda. Pružanjem ove značajne podrške i JU Zavodu Pazarić, ovi humani mladi ljudi koji iako većinom i rođeni u Švedskoj osjećaju veliku povezanost i ljubav prema BiH, naročito onim koji ovise od pomoći drugih, pokazali su još jednom koliko su jaki, jaki u dobroti i čuvanju dječijeg osmijeha.
Zahvaljujemo se našim dragim prijateljima iz Švedske, i znamo da će i u budućnosti ostavljati samo trag dobrote i humanosti, kako u Švedskoj, tako i u BiH.