Sa željom da čarolija božićnog darivanja donese osmijehe i korisnicima JU Zavoda Pazarić, posjetili su nas prijatelji iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine: general-bojnik, Ivica Jerkić, zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OSBiH za operacije, general-bojnik Marko Stojčić, zapovjednik Zapovjedništva za potporu OS BiH, Zoran Šajinović, pomoćnik ministrice odbrane BiH za međunarodnu saradnju, pukovnik Dario Tucaković, šef kabineta zamjenika načelnika Zajedničkog stožera OS BiH, te velečasni don Željko Ćumurić, generalni vikar Vojne biskupije u BiH, te velečasni don Franjo Tomić, župnik Župe Pazarić.
Kako je pojasnio general-bojnik Jerkić, katolici u OS BiH pred Božić sakupljaju pomoć u finansijskim sredstvima, te daruju ih ustanovama koje brinu o ljudima sa poteškoćama u razvoju u BiH.
-Ovu vrstu akcije pokrenuli smo još od 2012. godine, i pred svaki Božić nastojimo donijeti radost ljudima koji trebaju pomoć svih nas. Ove godine smo odlučili posjetiti Zavod Pazarić i drago nam je kada vidimo da ova Ustanova brine o ljudima sa područja cijele BiH. Toplinu doma će nadamo se doživjeti i pred Božić zahvaljujući i našoj donaciji-naglasio je Jerkić, dodajući da i šira javnost i društvena zajednica treba imati većeg udjela i brige o ljudima sa poteškoćama u razvoju, te da je veoma bitno razvijati svijest da ovi ljudi trebaju biti ravnopravni članovi u našem društvu i uživati ista prava kao i svi drugi ljudi.
V. d. direktorica JU Zavoda Pazarić, Senada Muharemović zahvalila se gostima na značajnoj donaciji, te pojasnila na koji način je organizovan rad u Ustanovi.
Nakon razgovora, gosti su obišli Centar za edukaciju i osposobljavanje, te uz pohvale našim kreativcima u Art radionici , poželjeli im sve najljepše povodom Božića i Nove godine.