Zahvaljujući pozivu Jasmina Mrkonje u čijoj organizaciji je održan deseti, jubilarni inkluzivni kamp „Vlašić 2021.“ i sportsiti JU Zavoda Pazarić uživali su u petodnevnom sportskom druženju na Vlašiću.

Pored 35 mladih rukometaša u ovom  sportskom kampu učestvovalo je i 10 sportista koji su članovi Specijalne olimpijade BiH, od kojih su  4 iz JU Zavoda Pazarić sa sportskim terapeutom Vedadom Čengićem.

Kako su naglasili naši sportisti druženje na Vlašiću pored boravka u prijatnom prirodnom ambijentu omogućilo im je stjecanje novih prijateljstava.

-Bilo nam je zaista lijepo. Uživali smo u programu treninga gdje smo sa drugim sportistima trenirali rukomet. Duge šetnje kroz prirodu sa novim prijateljima, kao i večernja druženja  uz zabavne sadržaje uz muziku, ples i stand up komediju učinili su još zabavnijim boravak u kampu-naglasili su rukometaši JU Zavoda Pazarić.

S obzirom da je boravak organiziran u vrijeme Kurban-bajrama, organiziran je i prigodan bajramski ručak.

Zahvljujemo se vrijednom Jasminu Mrkonji na pozivu, te realizaciji značajnih sportskih aktivnosti kojim se omogućava i inkluzija mladih sa poteškoćama u razvoju.