Posebno korisnike JU Zavoda Pazarić obraduju pokloni koji uz poseban znak pažnje stignu na adresu JU Zavoda Pazarić. Ovaj put, ne samo poklonom , već i srdačnošću sa kojom su se odazvali našoj molbi za donaciju, prijatno su nas iznenadili prijatelji iz kompanije „Rama -Glas“.

Naime, zahvaljujući donaciji u repromaterijalu za rad radionice za uramljivanje slika, odnosno staklu koje je će se koristiti za zastakljivanje slika koje su ručni rad korisnika, ova Kompanija je pružila značajnu podršku u relealizaciji radno-okupacione terapije u našoj Ustanovi. Slike urađene tehnikom reljef na foliji, uz podršku naših donatora finalizirat će se uokvirivanjem i zastakljivanjem  u radionici za uramljivanje slika, te na taj način ovaj ručni rad ćemo biti u mogućnosti uz minimalne troškove i poklanjati našim prijateljima i donatorima. UZ stako prijatelji iz ove Kompanije dostavili su su i radlo sa rezervnim točkićem, te promo daske za kuhinju od kaljenog stakla.

Direktor JU Zavoda Pazarić Samir Suljagić zahvalio se menadžmentu kompanije „Rama- Glasa“ na čelu sa direktorom Nahidom Hasanbegovićem na korisnoj donaciji. Kako je pojasnio Suljagić od velike je važnosti  razumijevanje šire društvene zajednice potreba ljudi sa poteškoćama u razvoju, kao i značaj njihovog uključivanja u različite radne aktivnosti kojima potvrđuju da mogu i trebaju shodno svojim mogućnostima biti angažirani u društveno korisnim sadržajima i aktivnostima.

Poruku koju su nam prijatelji iz „Rama-Glasa“ poslali uz donaciju čuvat ćemo još dugo. S ljubavlju i poštovanjem.