Da je veoma vrijedno učiniti dan ljepšim, pružiti podršku onima koji je trebaju još jednom je potvrdio Mirvad Kurić, koji je uručio korisnicima JU Zavoda Pazarić donaciju u prehrambenim proizvodima. Vrijedna volonterka Aida Feraget koja je dokazani prijatelj naših korisnika podržala je i ovu humanu aktivnost te sa Kurićem uručila donaciju našoj Ustanovi.

-Zadovoljstvo je družiti se sa ljudima koji žive u Zavodu. Već od ranije znamo koliko im naša pažnja i podrška znače, tako da nam je drago što smo ponovo razlogom i osmjeha na njihovim licima. Svaki i najmanji gest koji smo u mogućnosti pružiti ljudima sa poteškoćama u razvoju je veoma vrijedan, i svi zajedno trebamo uvijek činiti više i bolje i za ljude sa invaliditetom- kazao je Kurić, dodavši da su i pokloni za korisnike JU Zavoda Pazarić dio uspješno realizirane humanitarne akcije „Budimo solidarni“.

Direktor JU Zavoda Pazarić, Samir Suljagić zahvalio se  Kuriću i Feraget na uručenoj donaciji i brizi prema korisnicima JU Zavoda Pazarić. Kako je naglasio, naročito u vrijeme kada je i pojava zaraznog virusa dodatno opteretila i budžet Ustanove, te onemogućila i socijalizaciju korisnika svaki znak pažnje i podrške od vlikog je značaja.