Posjetom JU Zavodu Pazarić uz uručenje značajne donacije Općina Hadžići na čelu sa načelnikom Hamdom Ejubovićem dokazala je još jednom da briga i o ljudima sa poteškoćama u razvoju je od velike važnosti za ovu Općinu.

Ovaj put  načelnik Ejubović je uručio   EKG aparat „EKG CARDIOVIT AT-102“  za potrebe Medicinske službe, odnosno ambulante JU Zavoda Pazarić.

Kako je naglasio načelnik Ejubović ljudska obaveza je voditi brigu o ljudima sa intelektualnim poteškoćama u razvoju i s obzirom da je JU Zavod Pazarić smješten na području Općine Hadžići, podrška Hadžićana  ljudima koji žive i rade u ovoj Ustanovi je od velikog značaja.

– Kroz brojne ne samo godine, već decenije u skladu sa našim mogućnostima, sukladno molbama i potrebama Zavoda,  pružamo podršku korisnicima i uposlenicima Ustanove. Zaista nam je drago kada donacijom, kao ovom danas, omogućimo bolje uslove života i rada. Znamo da brinuti o ljudima sa poteškoćama jeste posao koji zahtjeva dosta strpljenja, brige i humanosti. Samo uz adekvatne uslove  rada i uposlenici  će  moći realizirati i razvojne projekte  koji znače  bolji život i korisnicima-naglasio je Ejubović, dodavši da će Općina Hadžići i u budućnosti biti podrška i  prijatelj korisnika Zavoda.

Direktor JU Zavoda Pazarić Samir Suljagić zahvalio se gostima iz Općine Hadžići na ugodnoj posjeti i donaciji.

– JU Zavod Pazarić u poslijednje vrijeme suočen je sa mnogim izazovima. Određeni su nametnuti i pojavom pandemije, te u uslovima kada izlazak korisnika iz Ustanove je omogućen samo u određenim okolnostima, mogućnost pružanja internističkih pregleda  u Ustanovi sa novim EKG aparatom je od velikog značaja. Korisnici ne samo da imaju ovu uslugu u Zavodu, već ne moraju se izlagati i dodatnoj prijetnji virusnom zarazom izlaskom iz Zavoda zbog obavljanja ovih pregleda-pojasnio je Suljagić, uručivši i u znak zahvalnosti ručno rađeni dar korisnika JU Zavoda Pazarić načelniku Ejuboviću.