Veliku radost u JU  Zavod Pazarić donesu posjete dugogodišnjih prijatelja naših korisnika. Jedna takva je i posjeta Naomi Arts iz Holandije koja je i ovaj put prilikom posjete BiH, posjetila i ljude koji žive i rade u Ustanovi.

Naomi je naglasila da nakon nakon što je na studiju dobila priliku da posjeti BiH i radi praksu u Zavodu, nikada nije zaboravila na drage ljude koji žive u Ustanovi. Godine su prošle, a ona se uvijek vraća u Zavod, te je ovaj put  dječake i djevojčice obradovala  donacijom  statičkog bicikla za dječiji park.

Kako je pojasnila finansijska sredstva za kupovinu ove opreme  donirala je Kompanija „Van Wanrooij“ u kojoj radi i njen otac. S obzirom da njena porodica zna da joj podrška ljudima koji žive u Zavodu je od velikog značaja, njen otac je kako je kazala, pokrenuo akciju u Kompaniji u kojoj je uposlen, te su obezbijedili novac za kupovinu bicikla.

Zahvaljujemo se našoj Naomi, što je i ovom gestom pokazala da i iz udaljene Holandije i te kako se može unijeti radost u JU Zavod Pazarić.