Kada u JU Zavod Pazarić stignu slatki novogodišnji pokloni koji se sa puno ljubavi i pažnje pripremaju, nije teško prepoznati svu tu pažnju i želju da se kroz ove novogodišnje darove donese radost našim korisnicima.

Takvi slatki pokloni “umotani” u dobrotu i ljubav su  nam stigli iz JU Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti Sarajevo. Naime, vrijedni učenici ove sarajevske Škole pod mentorstvom profesorice Suade Karić  su za svoje vršnjake u JU Zavodu Pazarić marljivo i pažljivo pakovali novogodišnje poklone.

– U okviru međunarodnog projekta “Darovanje, radovanje-novogodišnje uljepšavanje” odlučili smo da naš drugi zadatak bude darovanje drugara iz JU Zavoda Pazarić. Toliko je sreće stalo u te slatke poklone, jer su naši učenici zaista  sa puno pažnje, empatije i ljubavi pripremali ove novogodišnje darove. Brinuli su se da pošalju adekvatne mekane slatkiše i igračke, te da i donacijom u odjeći i obući pruže podršku svojim vršnjacima koji nisu u mogućnosti da sa porodicama dočekaju i novogodišnje praznike.Sigurni smo da toplinu doma su pronašli u Zavodu i u vrijeme praznika  zahvaljujući i podršci prijatelja kao što su učenici naše Škole-naglasila je profesorica Karić koja je  i koordinator za BiH međunarodnog projekta “Darovanje, radovanje-novogodišnje uljepšavanje”.

Zahvaljujemo se dragim prijateljima, učenicima i vrijednoj profesorici Karić koji su realizacijom ove aktivnosti riješili human zadatak, a čiji rezultat jeste sreća na licima male i velike raje u JU Zavodu Pazarić, uz želje da im Nova 2022. bude godina uspijeha, saradnje i osmijeha i kroz realizaciju i novih  sadržaja i koji ostvaljaju neizbrisive tragove dobrote.