Sa ciljem da pruže podršku u stvaranju boljih uslova života ljudima sa poteškoćama u razvoju, Kompanija  »Comtrade Distribution« d.o.o. uručila je JU Zavodu Pazarić računar, frižider i usisivač. Navedena oprema je iz prodajnog asortimana  ove Kompanije.

Prema pojašnjenju iz ove Kompanije, realizacija ove donacije uslijedila je nakon ostvarene saradnje sa BH Telecomom, koji je nagradio 200.000-tog korisnika poklonom iz »Comtrade Distribution-a«.

-Vođeni željom da obradujemo i ljude koji su ovisni od pomoći drugih, odlučili smo se da i JU Zavodu Pazarić uputimo donaciju u istoj vrijednosti. U jednoj velikoj ustanovi koja vodi brigu o 300  ljudi sa smetnjama u razvoju, znamo da pomoć i u aparatima koji se svakodnevno koriste je dobro došla-pojasnila je Ema Delalić, marketing manager »Comtrade Distriburtion-a«, dodavši da su donaciju obezbijedile kompanije “BH Telecom” i “Comtrade Distribution” jer je realizirana zahvaljujući zajedničkoj odluci tokom saradnje navedenih kompanija.

Zahvaljujemo se kompaniji »Comtrade Distribution« d.o.o. koja je prepoznala vrijednost pomaganja našoj Ustanovi. Pružena podrška u kućanskim aparatima, kao i informatičkoj opremi koja se svakodnevno koristi je od velikog značaja za Zavod.