U hrvatskoj Opatiji u organizaciji KŠR „Gorovo“ i CZR „ Fortica“ iz Kraljevice, uz pokroviteljstvo grada Opatije i TZ grada Opatije održane su 10. sportsko – rekreativne igre za osobe s invaliditetom pod nazivom „ Mogu i ja“.

U opatijskoj dvorani „Marin Cvetković“ zajedno sa oko 200 učesnika iz 20 organizacija i udruženja iz Hrvatske i zemalja regije, družili su se kroz različite sportske aktivnosti i korisnici JU Zavoda Pazarić.
Uz podršku volontera brojni veliki i mali sportaši uzeli su učešće u sportskim aktivnostima prilagođenim populaciji sa invaliditetom, te su plesali zumbu i areobik, igrali na sportskom poligonu, gađali koš, gađali lukom i strijelom, igrali nogomet,hokej, rukomet i pikado, boćali, gađali različite mete lopticama i krugovima.
Naši Huso, Amer, Emira, Elvedin i Ensar puni pozitivnih utisaka zahvalili su se prijateljima iz Hrvatske na druženju, te su ih obradovale i dodijeljene medalje. Osmijehe na lica su donosili i topli pozdravi vršnjaka koji su sa velikom srdačnošću poželjeli dobrodošlicu našoj ekipi u njihov grad.
Uživali su i u šetnji gradom, te posjeti 12. Festivalu čokolade, gdje su uz muziku sportisti mogli degustirati i čokoladne proizvode.
Zahvaljujemo se našim prijateljima iz „Fortice“ i Opatije koji su omogućili učešće i ekipe iz Zavoda na ovoj sportskoj manifestaciji.