U organizaciji Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“ U Mostaru održane su na Prve međunarodne igre za djecu i mlade sa teškoćama u psiho-fizičkom razvoju na kojim su učešće uzeli i sportisti JU Zavoda Pazarić. Igre su održane pod nazivom „Ko igra, pobjeđuje“ a okupile su organizacije i udruženja iz BiH i regiona.

Sportisti Zavoda i ovaj put kući su se vratlii  sa velikim osmijehom zadovoljstva, kakav samo uspijeh donosi na njihova lica.  Osvojili su tri zlatne medalje u kuglanju i jednu srebrnu u stonom tenisu.

-U sunčanom Mostaru vrijeme je brzo prošlo. Prijatelji iz „Los Rosalesa“ su nas zaista dočekali srdačno. Drago nam je što smo imali priliku družiti se sa takmičarima iz brojnih gradova, i što smo pokazali da smo vrijedni sportisti osvojivši i medalje-naglasili su sportisti Zavoda.

Uz promovisanje zdravog stila života, mladi sa poteškoćama u razvoju su pokazali značajne sportske kvalitete, te pokazali javnosti koliko su sportske aktivnosti bitne  za socijalno uključivanje ove populacije. [S1] 

Zahvaljujemo se „Los Rosalesu“ na pozivu i ugodnom sportskom druženju kojih će nadamo se biti i u budućnosti.