Nismo mogli zaboraviti vragolaste i tople osmijehe vaših mališana koji su nas dočekali prilikom prošle posjete.Stoga smo i ove godine odlučili iznenaditi ih slatkim paketićima. Prošla je Nova godina, a nekako je i janura mjesec prazničnih darivanja i radosti, pa smo tu atmosferu i na ovaj način željeli i mi zadržati u Zavodu Pazarić“- na početku našeg razgovora, naglasila je Vesna Stanković-Bošnjak.
Naime, Vesna je ispred Stuff Comityija OSCE-a sa kolegom Mirsadom Tatarevićem, sa „brdom“ slatkih poklona učinila posebnim još jedan januarski dan u Ustanovi. Kako su pojasnili paketiće su obezbijedili određeni uposlenici ove Organizacije koji su i na ovaj način pokazali koliko je humanost bitna i vrijedna.

– Veliko nam je zadovoljstvo što na ovaj način možemo i mi činiti sretnijim djetinjstvo djece i u Zavodu Pazarić. MI i naše kolege i kolegice u OSCE-u koji su uzeli učešće u prikupljanju darova znamo koliko i mali znak pažnje može usrećiti jedno dijete, i sigurni smo da i ova posjeta neće biti zadnja, jer njihova radost jeste i naša-naglasili su Vesna i Mirsad.
Zahvaljujemo se dragim prijateljima, svim uspoeslenicima OSCE-a koji su omogućili da 17. janura bude i Dan slatkih i šarenih poklona u Zavodu, te dragim prijateljima Vesni i Mirsadu koji su sa velikom i srdačnošću, kako to samo ljudi dobrog i širokog srca mogu, uručili poklone i družili se sa najmlađim korisnicima Ustanove.