Sa ciljem da saznaju što više o organizaciji rada i potrebama korisnika Ustanove, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović sa saradnicima boravila je u posjeti JU Zavodu Pazarić.

U razgovoru sa direktorom  JU Zavoda Pazarić, Samirom Suljagićem, nakon obilaska sve tri lokacije Ustanove, ministrica Prvulović je naglasila važnost pružanja adekvatne podrške ljudima sa poteškoćama u razvoju.

Prema njenim riječima veoma važno je osigurati realizaciju projekata  kojima se omogućava socijalna inkluzija korisnika, kao i onih   koji omogućavaju stvaranje kvalitetnijih uslova života i stručnog rada u Ustanovi. Stoga, kako je naglasila ministrica Prvulović,  i Ministarstvo  za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo će sukladno mogućnostima doprinijeti u realizaciji razvojnih aktivnosti i  sadržaja koji će  donijeti bolje uslove života ljudima sa poteškoćama, od kojih je 122 sa područja Kantona Sarajevo.

Direktor Suljagić zahvalivši se na posjeti gostima iz ovog Ministarstva, kazao je da ovu posjetu izuzetno cijeni, jer pored svakodnevne korespondecije i saradnje putem nadležnih službi, osobito su vrijedne posjete.

-Drago nam je što smo imali priliku ugostiti delegaciju iz  Ministarstva  za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo na čelu sa ministricom Prvulović, i osobito je cijenimo jer pored razgovora sa menadžmentom, realiziran je  i obilazak korisnika na svim lokacijama  Ustanove. Drago nam je što je ova delegacija i kroz druženje sa našim korisnicima imala priliku vidjeti na koji način i oni rade, kakve su i koje njihove i svakodnevne potrebe, te od kolike je važnosti i u budućnosti raditi na realizaciji sadržaja koji će značiti bolje uslove života za ovu populaciju. Sigurni smo da će naša saradnja biti uspješna jer nam je cilj isti, a to je osigurati adekvatne uslove i zadovoljavanje svih potreba korisnika sukladno i njihovim pravima, kao ravnopravnih članova društvene zajednice- naglasio je Suljagić.

Goste iz ovog Ministarstva najviše su obradovali osmijesi najmlađih korisnika, te naših malih i velikih kreativaca koji su ministricu Prvulović iznenadili poklonom jednog šarenog crteža i rukotvorine iz radionice za tkanje.