Vedrinu  u treći majski dan u JU Zavod Pazarić donijela je donacija uposlenika Zeničke industrije mlijeka- “ZIM” d.d.  Donaciju je ispred kolektiva ove Kompanije JU Zavodu Pazarić uručio direktor, Amer Bektaš.

Prema riječima Bektaša, veliko je zadovoljstvo biti na čelu Kompanije čiji uposlenici sa velikom pažnjom brinu  o ljudima koji trebaju pomoć svih nas.

-Realizirati poslovne ciljeve je veoma bitno. Međutim osobita osjećanja, ne samo u profesionalnom, nego onom, veoma bitnom, ljudskom smislu donosi spoznaja da uposlenici naše Kompanije  posjeduju veliku empatiju prema ljudima koji žive u Zavodu Pazarić. Način na koji su pristupili realizaciji ove pomoći, velika želja da oni lično učine život lakšim i boljim ljudima sa poteškoćama, učinili su i mene lično, kao osobu koja se nalazi na čelu „ZIM-a“ sretnim. Još kada i na licu mjesta dočekaju vas široki dječiji osmijesi, i srdačne riječi zahvalnosti ljudi kojima život znači i svakodnevna borba sa invaliditetom, znate da ste na pravom mjestu- pojasnio je Bektaš, naglašavajući da će i u budućnosti „ZIM“  pružati podršku ljudima koji žive u Ustanovi.

Uposlenici „ZIM-a“  obezbijedili su novčanu donaciju, te donaciju u mliječnim proizvodima iz asortimana  ove Kompanije.

V. d. direktorica JU Zavoda Pazarić, Senada Muharemović, zahvalila se prijateljima iz ove Kompanije ne značajnoj donaciji, pojasnivši da mliječni proizvodi zauzimaju bitno mjesto u svakodnevnoj ishrani korisnika.