Zahvaljujući finansijskoj podršci prijatelja JU Zavoda Pazarić iz Londona, uskoro će kuhinja Zavoda dobiti novu kiper tavu. Naime, sa željom da pomognu korisnicima JU Zavoda Pazarić, grupa dama iz Londona je organizirala dobrotvorni ručak na kojem su prikupljena određena novčana sredstva koja će se usmjeriti za kupovinu ovog uređaja za potrebe  kuhinje Ustanove.

Kako su naglasili Harisa i Samir Hadžiomerović, koji su doputovali iz Londona i  novac uručili našoj Ustanovi, dobrotvorni ručak je upriličen zahvaljujući velikoj želji grupe žena da pomognu ljudima sa poteškoćama koji trebaju podršku drugih.

-Inicijativu za organiziranje jednog prijatnog druženja dama uz ručak pokrenula je slikarka Sanja Radan u Londonu. Znamo da u BiH pomoć donatora je od velike važnosti kada je u pitanju i podrška ljudima sa intelektualnim poteškoćama. Stoga odlučili smo se pomoći ljudima koji žive u Zavodu Pazarić. Drago nam je što će i ova novčana donacija omogućiti kupovinu aparata koji se svakodnevno koristi za potrebe spremanja obroka u Ustanovi. Nadamo se da će priprema biti brža, a hrana još ukusnija-naglasili su Harisa i Samir.

S obzirom da je kiper tava u kuhinji Ustanove dotrajala, donacija je od velikog značaja za Ustanovu. Zahvaljujemo se  dragim damama iz velike Britanije koje su i na ovaj način podržale rad JU Zavoda Pazarić, te dragim Hadžiomerovićima koji su sa velikim interesovanjem i brigom za naše korisnike uručili novčanu donaciju, te se pobrinuli da i uređaj uskoro stigne u Zavod.