Sa željom da u hladni februarski dan unesu toplinu u JU Zavod Pazarić i izmame osmijehe mališanima, posjetili su nas predstavnici „Addiko Bank“ d. d.

Kako su naglasili, pomagati mališanima širom BiH su počeli prikupljanjem dobrovoljnih priloga od uposlenika ove Banke.
– Od decembra prošle godine do danas, u okviru akcije “Jedan paketić za jedan osmijeh” posjetili smo oko 300 mališana u bolnicama, domovima i ustanovama širom Bosne i Hercegovine i obradovali ih poklon paketima. Trudili smo se pakete prilagoditi trenutnim potrebama mališana, tako da smo i najmlađim štićenicima Zavoda spremili posebne pakete u kojima se nalazi odjeća, odnosno trenirke, koje će im sigurno koristiti za sportske aktivnosti koje Zavod planira u narednom vremenu- pojasnio je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija “Addiko banke” dodavši da je Banka udvostručila novac koji su zaposlenici sakupili, kako bi omogućila da što više djece bude obradovano prazničnim poklon paketima.
Zehra, Elvedina, Izet, Avdo, Elmedina, Emira, Emin, svi su se obradovali crvenim poklon kesama koje su „skrivale“ slatkiše i odjeću.
Zahvaljujemo se dragim prijateljima „Addiko Bank“ d.d. na srdačnom druženju, poklonima i velikoj želji da čine ljepšim i sretnijim djetinjstvo i mališanima sa poteškoćama koji žive u JU Zavodu Pazarić.