Posebno nas obraduju posjete dragih prijatelja kao što je Mirela Fazlić iz Udruženja „Budimo humani“.

Uvijek sa širokim osmijehom i poklonima iznenadi naše korisnike, sa velikim zanimanjem pita šta je to što je najpotrebnije i čvrsto obeća da će nas ponovo posjetiti.

Ovaj put, nakon što je saznala da za potrebe kuhinje JU Zavod Pazarić,  je potreban escajg i čaše, u veoma kratkom vremenu obezbijedila je donaciju u ovim proizvodima te hrani. Korisnike  je obradovala i slatkišima.

– Moramo biti humani, a kako i ne bi bili, kada nas na to tjera svaka topla riječ i osmijeh ljudi koji žive u Zavodu. Svako prijateljstvo je lijepo, ali ona sa ljudima koji žive u Zavodu su posebna, posebno vrijedna i iskrena. I moja sreća je najveća kada podijele sa mnom zagrljaj, srdačnu riječ i osmijeh zbog posjete i podrške-kazala je Mirela.

Ovaj put u ime  naših  kreativaca, direktor   JU Zavoda Pazarić, Samir Suljagić je Mireli uručio sliku iz Radionice Zavoda  izrađenu tehnikom reljef na foliji, kazavši da poklon je skroman, ali vrijedan jer je znak velike zahvalnosti Udruženju „Budimo humani“ na kontinuiranoj podršci.