Na sportskoj manifestaciji Evropska sedmica nogometa koju je organizirala Specijalna olimpijada BiH u saradnji sa Nogometnim savezom BiH, održan je Malonogometni turnir u Sarajevu i Srebrenici  na kojem su učestvovali i nogometaši JU Zavoda Pazarić.

Turnir je održan pod nazivom “Budi mi prijatelj” te uz učešće brojnih ekipa iz različitiih organizacija i udruženja, učešće su uzele i izbjeglice koje trenutno borave u BIH. Na taj način pored promocije prava ljudi sa poteškoćama, cilj ovog sportskog druženja je bio i promovisanje tolerancije, različitosti i evropskih vrijednosti.

Nogometaši JU Zavoda Pazarić su i ovaj put postigli izvandredne rezultate, osvojivši prvo mjesto kako u Sarajevu, tako i na takmičenju u Srebrenici. Ambasador takmičenja, bivši reprezentativac državne nogometne reprezentacije, Muhamed Konjić je čestitao vrijednim sportistima na uspijehu, kao i ostalim učesnicima ovog sportskog događaja.

Posjetu Srebrenici sportisti Zavoda su iskoristili, te posjetili i Memorijalni centar, gdje su odali počast stradalim Srebreničanima.

Sretni i zadovoljni sa medaljama naši nogometaši su se vratili kući. Na vrijednom radu i velikom uspijehu čestitao im je i direktor JU  Zavoda Pazarić, Redžep Salić. Uz riječi podrške Salić je naglasio važnost organiziranja sportskih aktivnosti, kao i drugih društveno vrijednih i kreativnih sadržaja kojima i korisnici Ustanove pokazuju kako posjeduju vrijedne talente. Pohvalio je i vrijedne članove plesne sekcije koji sa toliko kreativnosti uljepšavaju društveno zabavne manifestacije, kako u Ustanovi, tako i van Zavoda.