Povodom predstojećeg Kurban bajrama obavještavamo naše sugrađane da će JU Zavod Pazarić vršiti prijem kurbanskog mesa.S obzirom na pojavu i opasnost od širenja COVID 19, prijem kurbanskog mesa organizirat ćemo u određenim izmijenjenim okolnostima u odnosu na prethodne godine, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera koje su naložile epidemiološke službe i druge nadležne institucije.Shodno navedenom, obavještavamo sve naše prijatelje koji namjeravaju pokloniti meso Zavodu o slijedećem:

1. Obavezno je nošenje maski i rukavica prilikom dolaska u Zavod (lokacija Ramići I), odnosno na mjesto prijema kurbanskog mesa.

2. Prijem kurbanskog mesa vršit će se na lokaciji Ramići I, na lokaciji koja je 1 kilometar udaljena od glavne lokacije Resnik (adekvatnim putokazima označit ćemo pravac kretanja sa magistralnog puta M17 do Ramića I).

3. Prijem kurbanskog mesa vršit će se u periodu od 9. 00 do 17. 00 sati, u vrijeme Kurban bajrama. Prijem mesa će se vršiti do popunjavanja kapaciteta, o čemu ćemo blagovremeno obavjestiti javnost putem web stranice Zavoda i medija.

4. Ukoliko je klanje kurbana izvršeno u privatnom domaćinstvu, uz meso je obavezno predočiti i potvrdu o zdravstvenom stanju životinje (kopija ili orginal).

5. Ukoliko je klanje kurbana izvršeno u registrovanom objektu (uz nadzor veterinara), obavezna je potvrda o zdravstvenom stanju pošiljke životinjskog porijekla.

6. Preporuka je da se kurbansko meso dostavi Zavodu u što kraćem roku nakon klanja kurbana, radi pravilnog skladištenja a zbog visokih temperatura.

Građani koji žele izvršiti uplatu u novcu na ime kurbana, a koji će se namjenski utrošiti za potrebe ishrane korisnika, mogu to učiniti na slijedeće račune:


Za uplate iz BiH

3389002208236438 UniCredit Bank

1610000046700079 Raiffeisen banka


 

Za uplate iz inostranstva

Bank name: UniCredit Bank BiH

IBAN: BA39 3389002208236438

SWIFT: UNCRBA22

Svrha uplate: Kurban za 2020. godinu

Primalac: JU Zavod Pazarić, Resnik bb. 71243 Pazarić

Zahvaljujemo se svim našim sugrađanima i prijateljima koji su do sada poklanjanjem kurbanskog, novčanom donacijom ili drugim poklonom omogućili kvalitetnije obroke i uslove života korisnicima Ustanove.