Kako bi JU Zavod Pazarić i dalje radio na stvaranju kvalitetnijih uslova života i rada, prijateljska Općina Centar je i ovaj put na čelu sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem pružila podršku Ustanovi. Naime, u svrhu nastavka provođenja inkluzivnog projekta „Agrotehnički radni centar“ , kojim se omogućava edukacija korisnika za rad na farmi koka nosilja, rad u voćnjaku, te plasteničkoj i vanjskoj proizvodnji povrća, Općina Centar je obezbijedila  finansijsku podršku u vrijednosti od 10. 000, 00 KM.

Protokol o realizaciji transfera ispred JU Zavoda Pazarić sa načelnikom Ajnadžićem, potpisala je v.d. direktorica Mevlida Bandić.

Zahvalivši se na za Zavod, veoma značajnoj pomoći, Bandić je naglasila da Općina Centar je već i ranije pokazala da veliki značaj pridaje brizi o ljudima sa poteškoćama, te da zahvaljujući i zalaganju načelnika Ajnadžića Općina Centar je prošle godine pružila podršku Agrotehničkom centru koji će skorije biti u funkciji. Bandić se zahvalila i na donaciji sredstava kojim je omogućena nabavka industrijske mašine za sušenje veša.

Načelnik Ajnadžić je naglasio važnost pružanja podrške i ljudima sa poteškoćama, pojasnivši da Općina Centar vodi brigu o ovoj kategoriji, te kroz  finansijsku podršku i ustanovama koje vode brigu o ovim ljudima stvaraju se značajno bolji uslovi njihovog života i integracije u društvo.