Na četvrtoj  po redu Specijalnoj  olimpijadi „PARALLEL“, održanoj u Tuzli  od 23. aprila do 26. aprila sportisti JU Zavoda Pazarić su ostvarili veliki uspijeh. Osvojivši 24 zlatne medalje, 4 srebrne, te dvije bronzane pokazali su još jednom koliko su vješti i vrijedni stono teniseri, košarkaši, nogometaši i atletičari. Naime,  takmičeći se u različitim sportskim disciplinama,  osvojili su zlatne medalje u košarci i nogometu, te dvije zlatne medalje u stonom tenisu u muškoj konkurenciji. Djevojke u stonom tenisu su osvojile srebrnu medalju. U disciplini trčanje na 100 metara dva naša atletičara osvojili su prva mjesta, dok u disciplini na 200 m osvojili su srebro i bronzu. Drugo mjesto  pripalo im je i u utrci na 60 m, te u bacanja loptice . U bacanju kugle bili su treći.

Pored  velikog uspijeha, zadovoljstvo našoj sportskoj ekipi donijelo je još jedno druženje sa brojnim prijateljima iz svijeta sporta. Jačanje sportskog duha i timskim radom i zalaganjem i mladi sa poteškoćama pokazali su još jednom da i oni jesu uspješni i imaju prava na jednako učešće u različitim društvenim aktivnostima.

 Organizatori takmičenja su: Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS“ i Udruženje „PARALLEL“, uz podršku Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Tuzli, Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli, BCC „Preporod“ North America i Specijalne olimpijade BiH.

Čestitamo našim sportistima, te zahvaljujemo Organizatoru na srdačnom prijemu i sportskom druženju.