U okviru Specijalne Olimpijade u BiH, a u organizaciji JU Zavoda Pazarić, održano je Državno prvenstvo BiH u inkluzivnoj odbojci za osobe sa intelektualnim poteškoćama u razvoju.
Učešće u ovom sportskom druženju uzele su ekipe: JU Zavod Drin -Fojnica ,Škola za SSOIRO Sarajevo, Centar „Los Rosales“ Mostar, Klub specijalnih sportova- Tuzla, Klub specijalnih sportova „Sunce“ – Tuzla, UG „Oaza“, Udruženje „Sunce“- Pale, JU Zavod Pazarić, JU Peta Gimnazija, te UG „Majke hendikepirane djece“-Tuzla.

Iako je sreća na licima osvajača medalja pokazala koliko je „sladak ukus“ uspijeha na terenu, ipak, najljepši dio takmičenja je bilo druženje, susreti ekipa, prijatelja koji su kroz sport izgradili čvrste mostove prijateljstva.

Odbojakši i odbojkašice naše Ustanove su osvojivši prvo mjesto još jednom pokazali kako JU Zavod Pazarić ima vrijedne sportiste. Naime u prvoj diviziji muška ekipa, te drugoj ženska ekipa Zavoda osvojila je zlato. Drugo mjesto druge divizije pripalo je odbojkašicama JU Zavoda Drin, dok je bronzu osvojila ekipa Škole za SSOIRO –Sarajevo.
Odbojkaši prve divijzije iz UG „Majke hendikepirane djece“-Tuzla osvojili su drugo mjesto, dok su bronzane medalje osvojili sportisti iz UG „Oaza“-Sarajevo.
U drugoj diviziji ekipa odbojkaša iz Kluba specijalnih sportova „Sunce“ – Tuzla je bila najbolja. Drugi su bili sportisti iz Kluba specijalnih sportova – Tuzla, dok je treće mjesto zauzela ekipa mostarskog Centra „Los Rosales“.

Svim učesnicima takmičenja zahvaljujemo se na sportskom druženju, srdačnom i toplom, osvajačima medalja i na ostvarenom uspijehu, uz želje da i u budućnosti ostanu vrijedni, timski prijatelji i igrači.
Zahvaljujemo se i našim vrijednim srednjoškolcima iz JU Pete gimnazije, koji već godinama uzimajući učešće u društvenim sadržajima koje organizira JU Zavod Pazarić pokazuju i dokazuju da mladi sa invaliditetom su jedanko vrijedni kao i njihovi vršnjaci iz šire društvene zajednice. Hvala i našim dragim volonterkama Emini i Vedrani koje su, po ko zna koji put u znak podrške pomagale i bodrile ekipe.