Sa željom da unesu radost i u JU  Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić povodom novogodišnjih praznika, zaposleni G-Petrola obradovali su naše korisnike vrijednom donacijom u toploj i udobnoj obući. Naime, zaposleni na GAZPROM i NIS Petrol benzinskim stanicama u BiH, prikupili su dobrovoljnim prilozima sredstva za nabavku obuće  za korisnike JU Zavoda Pazarić, a akciji se pridružila i  određeno donacijom i kompanija G- Petrol. Zahvaljujući ovako humanom i vrijednom angažmanu brojnih uposlenika i menadžmenta ove Kompanije, u skladu sa potrebama Ustanove, realizirana je ova za JU Zavod Pazarić veoma  značajna donacija.

 Kako je naglasila , Miljana Sladojević, direktor Veleprodaje G- Petrola, U vrijeme praznika i darivanja velika je radost obradovati djecu i mlade koji žive u Ustanovama.

-Ove godine odlučili smo da obradujemo djecu u JU Zavodu Pazariću  i bar malo im uljepšamo svakodnevicu. Svi naši zaposleni su se rado odazvali akciji jer naši mali prilozi, njima mnogo znače. Kompanija G- Petrol je takođe podržala humanitarnu akciju tako da smo uspijeli svim korisnicima obezbijediti obuću kojima je u ovom trenutku potrebna.  Nadam se da smo uspjeli bar malo da usrećimo djecu i mlade   u ovoj Ustanovi, a njihovi osmjesi su nam najbolja potvrda i motiv da ovakve akcije organizujemo svake godine- naglasila je Sladojević.

Kompanija G- Petrol u BiH upravlja mrežom od 42 benzinske stanice, od kojih je 31 u premijum brendu GAZPROM, a ostalih 11 brenda NIS Petrol.

Zahvaljujemo se ovoj humanoj Kompaniji i njenim vrijednim uposlenicima velikog srca koji su radosti pomaganja i darivanja podijelili sa našim korisnicima i na izmaku 2020. godine, uz želje da i im i naredna 2021.bude godina  humanosti i poslovnog uspijeha.