Da dobrota u riječima stvara povjerenje, a dobrota u djelima ljubav, potvrdilo je druženje Branislave Rakonjac i Gorane Kujača  sa korisnicima Zavoda.

Uz slatke poklone, torte i slatkiše, te vrijednu donaciju u odjeći i hrani ovi dokazani prijatelji Zavoda, naglasili su da svaka posjeta korisnicima Ustanove velika je sreća koja se može doživjeti samo  u druženju sa toplim i srdačnim ljudima u Ustanovi. U saradnji sa Centrom tradicionalne medicine, donaciju su obezbijedili volonteri iz Čikaga.

– Ovaj put zahvaljujući i prijateljima iz Čikaga obezbijedili smo značajnu donaciju u slatkišima, hrani i odjeći. Dio obezbijeđenih sredstava od prijatelja iz ovog američkog grada, usmjerit ćemo i za potrebe nabavke zdravstvenih i medicinskih pomagala u Zavodu, kako bi korisnici imali adekvatniju brigu i njegu. Osmijesi koji nas dočekaju na ulazu u krug Zavoda, srdačnost i zahvalnost koju tako iskreno dijele sa nama, vrijedniji su pokloni od onih koje mi donosimo. To su pokloni koji su neprocjenjivi- naglasile su Branislava i Gorana, dodavši da Centar tradicionalne alternativne medicine je i u prethodnim godinama pomagao Zavodu.

U znak zahvalnosti mali kreativci Zavoda su izveli prigodan zabavni program, te plesom i pjesmom nagradili vrijedne donatore.

Kako bi lakše i brže uručili donaciju Ustanovi, pobrinuli su se i volonteri Jasmina Mehidić i Arijana Bećarević.