Ugodna posjeta  delegacije  iz Crvenog polumjeseca Turske drugi dan Kurban-bajrama donijela je osobitu atmosferu u JU Zavod Pazarić. Naime, uz srdačne razgovore i druženje sa našim korisnicima prijatelji iz Crvenog polumjeseca Turske još jednom su  potvrdili  veliku posvećenost u pružanju podrške ljudima sa poteškoćama u razvoju koji su toplinu doma pronašli u Zavodu.

Sa šefom  Crvenog polumjeseca Turske u Bosni i Hercegovini i Aminom Kurtagić, projekt menadžerom, delegaciju su predstavljali i   Zubeyde Čelik, članica Upravnog odbora turskog Crvenog polumjeseca, Safak Istanbulloglu Neslihat, finansijska inspektorica Crvenog polumjeseca Turske,  Cevdet Koc, predsjednik organizacije Turskog Crvenog polumjeseca općine Sakarya, Ahmet Demirel, predsjednik organizacije Turskog Crvenog polumjeseca općine Diyarbakir,i Hasan Gulay, predsjednik organizacije Turskog Crvenog polumjeseca općine Sultanbeyli Istanbul.

Sa ciljem da saznaju što više o načinu rada i potrebama ljudi koji žive u Ustanovi nakon obilaska određenih paviljona gosti iz Turske razgovarali su sa direktorom JU Zavoda Pazarić Samirom Suljagićem.

Uz zahvalnost na posjeti kojom su donijeli radost korisnicima  Zavoda i povodom Kurban-bajrama, Suljagić je naglasio važnost i značaj podrške koju pružaju i prijatelji iz Turske.

-Veoma važna nam je podrška donatora, osobito onih koji u kontinuitetu vode brigu o potrebama Zavoda. Značaj i razlog zašto posebno cijenimo i podršku prijatelja iz Crvenog polumjeseca Turske  jeste taj veliki interes i iskrena namjera da uvijek kada je potrebno da pomognu, sa velikim razumijevanjem i zalaganjem pružaju nam podršku. Ne možemo zaboraviti nikada sa koliko truda su pomogli našim dijabetičarima, sa koliko brige uvijek nas saslušaju i sigurni smo da ćemo i u budućnosti zajedno biti razlogom boljih uslova života u Zavodu-pojasnio je Suljagić.

Gosti su se zahvalili na ugodnom prijemu i pruženoj mogućnosti da upoznaju ljude koji žive u Zavodu, uz obećanje da će pamtiti ovaj Kurban-bajram po najljepšim osmjesima mališana Zavoda Pazarić, i uz obećanje da i u budućnosti će kroz pružanje podrške čuvati njihovu širinu i toplinu.

Ovaj put povodom Kurban-bajrama doniralu su kurbansko juneće meso za pripremu obroka za koirsnike  u kuhinji Ustanove.