U zimskim radostima koje pruža Snježna kraljica uživaju i naši korisnici. Zahvaljujući finansijskoj podršci Ziraat Bank BH dd, u saradnji sa Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike organizirano je zimovanje za 13 korisnika JU Zavoda Pazarić.
U hotelu “Bjelašnica”, na Bjelašnici upriličeno je ugodno druženje povodom boravka korisnika na ovoj planini. Doborodošlicu su korisnici JU Zavoda Pazarić poželjeli federalnom ministru rada i socijalne politike Veski Drljači, ambasadora Turske u BiH Haldunu Kocu ,te generalnom direktoru Ziraat Bank BiH Aliji Rizi Akbasu.

Ministar Drljača je naglasio da ovo zimovanje jeste jedan simboličan način inkluzije. Pojasnio je da je ovo samo kontinuitet aktivnosti koje će se nastaviti i sa Ziraat Bank, smatrajući da će se i TIKA uključiti u ovaj proces.
Ambasador Koc izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da, zajedno sa suprugom, prisustvujem početku zimskog kampa , kojim je omogućeno da djeca iz Zavoda učestvuju u svakodnevnim društvenim aktivnostima.
Direktor Ziraat Bank BiH, Ali Riza Akbas Ziraat Bank pojasnio je da već oko 20 godina posluje na području BiH.
-Do danas smo podržali mnoge društvene aktivnosti i ovo je samo jedna od društvenih aktivnosti u kojima učestvujemo. Imam običaj da kažem da mi jesmo institucija koja se bavi bankarstvom, privrednom i ekonomskim aktivnostima, ali pored toga imamo i određenu društvenu odgovornost”, istakao je Akbas, dodajući da će i u budućnosti nastaviti podržavati slične aktivnosti.
Direktor JU Zavoda Pazarić zahvalio se gostima na posjeti i pomoći kojom su omogućili zimovanje korisnika Ustanove, uručivši zahvalnice te slike koje su ručni rar korisnika prijateljima iz Turske.