Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, su obradovali slatkim novogodišnjim paketićima korisnike JU Zavoda Pazarić u novom naselju Ramići II.
Obraćajući se prisutnima ministar Drljača je istakao da je neophodno iskazati zračak one ljudske topline prema onima kojima je to najpotrebnije, zbog čega se želi uručiti “slatke darove kao mali znak pažnje povodom nadolazećih novogodišnjih praznika.“
Ministar Drljača je kazao da trebamo pokazati ljudsku toplinu prema onima kojima je najpotrebnije, i kroz poklone u slatkim darovima povodom novogodišnjih praznika. Dodao je da Ministarstvo obezbijedilo i finansijsku podršku za zimovanje korisnika Ustanove na Bjelašnici, u saradnji sa kompanijom „Bioss“ obezbjeđen je i plastenik za sprovođenje radne terapije.
Ministrica Đapo je naglasila važnost pomaganja ljudima sa poteškoćama u razvoju, te da u skladu i sa odlukama nadležnih državnih institucija svako ministarstvo treba pomagati ovoj kategoriji ljudi.
Direktor JU Zavoda Pazarić, Jasmin Ćerimagić zahvalio se gostima na poklonima za korisnike, ističući i važnost realizacije projekta „Ramići II“, odnosno otvaranja novog naselja u kojem u uslovima prema evropskim standardima živi između 40 i 50 korisnika. Ćarimagić se zahvalio predstavnicima medija koji kontinuirano prate rad i život u Ustanovi, uručivši i zahvalnice „Avaz Rotto Pressu“, „Hayat Televiziji“, te Almiru Čehajiću-Batku.
Uz šarenilo okićene jelke, pjesmu i Djeda mraza, te brojne goste, korisnici su sa radošću primili slatke poklone.