Hanikah Gazi Husrev-begove medrese ukrasilo je šarenilo brojnih ručnih radova, zahvaljujući Izložbi rukotvorina koja je otvorena za posjetitelje od 11. do 15. decembra. Naime, u okviru obiježavanja manifestacije“ Selam, ya Resulallah 2017“ Medžlis IZ Sarajevo je organizator i ove izložbe. Kako je naglasila Adna Zulić , koordinatorka za brak, porodicu i ženski aktivizam pri Medžlisu IZ- Sarajevo, ova Manifestacija pored vjerskih, edukativnih i kulturnih sadržaja ima i humanitarnu dimenziju jer je cilj pomoći i onima koji trebaju pomoć drugih.
Zahvaljujući vrijednoj Adni koja je već ranije sa kolegicama iz Medžlisa IZ Sarajevo, upoznala naše korisnike i sa velikom pažnjom i toplinom prati njihov rad, Medžlis IZ je i poklone za učesnike i goste Manifestacije kupio od naše Ustanove. Tako će slike naših vrijednih članova Radionice za izradu slika tehnikom reljef na foliji naći svoje mjesto u mnogim domovima.
Nakon svečanog programa glavni imam Medžlisa IZ- Sarajevo, Ferid ef. Dautović zvanično je otvorio Izložbu.
Svi koji u ovih nekoliko dana šetaju starim dijelom Sarajeva mogu svratiti u Hanikah u ulici Sarači, te pogledati ili kupiti brojne unikatne ručne radove.

[foogallery id=”4082”