Sa željom da obraduje korisnike i sazna što više o novim realiziranim projektima, našu Ustanovu je posjetio načelnik Općine Hadžići, Hamdo Ejubović sa pomoćnikom Izetom Korom i savjetnikom za informisanje Adnanom Čolom.
Kako je naglasio načelnik Ejubović, saradnja sa JU Zavodom Pazarić je uvijek bila značajna za Općinu Hadžići, s obzirom da je i cilj lokalne zajednice u skladu sa mogućnostima stvarati što bolje uslove života ljudima sa poteškoćama u razvoju.
-Iako Ustanova nije u nadležnosti Općine, uvijek smo tu da u skladu sa mogućnostima pomognemo Zavodu, te i u budućnosti bit ćemo podrška ljudima koji ovdje žive, i koji trebaju pomoć svih nas. Općina će omogućiti kvalitetniju putnu komunikaciju u novom naselju Ramići, kao i završetak radova na kanalizaciji za zadovoljavanje potreba obje lokacije Ustanove, Resnika i Ramića, jer znamo da je to jedan od većih problema koje mi možemo riješiti- naglasio je Ejubović.
Direktor JU Zavoda Pazarić zahvalio se na ugodnoj posjeti, dosadašnjoj podršci, te spremnosti Općine na čelu sa načelnikom, da i u budućnosti budu dijelom razvojnih projekata Ustanove.
-JU Zavod Pazarić zbrinjava 340 ljudi sa poteškoćama u razvoju i učešće lokalne zajednice u stvaranju boljih uvjeta života je veoma bitno. Zajedno i u narednom periodu možemo učiniti više za bolje uvjete življenja korisnika, pa i rada uposlenika Zavoda-pojasnio je Ćerimagić.
Gosti iz Općine su obišli lokaciju Resnik, te novootvoreno naselje Ramići II gdje su nedavno useljene kuće u kojima je toplinu doma pronašlo 44 korisnika Ustanove. Ovom prilikom načelnik Ejubović je obradovao korisnike uručivši 340 slatkih poklona.
Općina Hadžići je obezbijedila finansijsku podršku za opremanjem namještajem najvećeg objekta sa 10 apartmana u ovom naselju. Zahvaljujući finansiranju Općine Hadžići u JU Zavodu Pazarić pokrenuta je prije deceniju i stolarska radionica, koja je napravila krevete i ugradbene plakare spavaćih soba u novosagrađenim objektima.