Uz srdačno gostoprimstvo i veselo druženje sa Goraždanima, protekla je završna Art radionica koju realizira JU Zavod Pazarić u okviru Projekta „Mi možemo“.
Radionica Gradu na Drini protekla je u veoma prijatnoj atmosferi zahvaljujući i toploj dobrodošlici OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“.
Direktorica Škole Jasmina Djana, predstavila nam je učenike ove škole, te upoznala i sa osnovcima koji upsrkos i poteškoćama u razvoju uz pomoć svoje nastavnice i defektologa uspješan su i vrijedan dio ove obrazovne ustanove.
Osnovci su zajedno sa našim korisnicima uz šum hladne Drine, bojili šarena platna.
Zahvaljujući i srdačnom dočeku prijatelja iz ovoga grada, naši kreativci su imali priliku uz razgledanje grada posjetiti i Gradsku galeriju.
Održavanjem ove Art radionice pod sponzorstvom kompanije „BH Telecom“.I ovaj put nije izostala podršku i Federalnog ministarstva rada i socijelne politike, te Federalnog ministarstva turizma i okoliša, priveli smo kraju projekat“Mi možemo“. Kreativci JU Zavoda Pazarić su pokazali da oni mogu i te kako raditi, stvarati i družiti se, jednako kao i njihovi vršnjaci iz šire društvene zajednice.