Ispod bistro plavog hercegovačkog neba, šarale su kistovima vješte ruke naših korisnika po slikarskim platnima.
U protekla dva dana, uz druženje, osmijehe i ljepotu umjetničkog izražavanja u Mostaru i Počitelju nastavili smo realizaciju Art radionice u okviru Projekta „Mi možemo“.
U ovim gradovima koji „imaju dušu“ bilo je osobiti družiti se, slikati, razgovarati sa brojnim prolaznicima…
Na Starom mostu toplim mostarskim zagrljajima dočekali su ih „stari skakači“.
Drugi dan Art radionice nastavili smo u Počitelju. Srdačnu dobrodošlicu u Gradu umjetnosti poželio nam je Denis Jeina, sekretar Udruženja likovnih umjetnika BiH, koji je našim kreativcima u obilasku objekata Internacionalne likovne kolonije kazivao o historiji umjetnina i gradnje Počitelja.
Uz slikanje i druženje vrijeme je veoma brzo proteklo.
Zahvaljujemo se još jednom našem glavnom sponzoru Projekta „BH Telecomu“ bez kojeg ne bismo bili u mogućnosti realizirati ovo osobito druženje kojim omogućavama i socijalizaciju naših korisnika.
Srdačni pozdravi i riječi zahvalnosti otići će i do mostarske poslovnice „Sarajevo osiguranja“. Uposlenici ove Kompanije, Denaida i Boris su sa velikom pažnjom ugostili našu grupu, te je ova Kompanija podržala Projekat plaćanjem prenoćišta i ručka u Mostaru.
Uspješnoj realizaciji doprinijelo je i Federalno ministarstvo turizma i okoliša, na čelu sa ministricom Editom Đapo, te resorno Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.